Vilka hastigheter kan jag förvänta mig av ADSL och vad påverkar hastigheten?

Det är en av de vanligaste frågorna vi får. På kortast möjliga tid ger vi dig den snabbaste bredbandstjänsten i ditt hus.

Men olika bredbandstekniker beter sig annorlunda.
ADSL2+

ADSL + är koppar bredband som de flesta NZers vet och älskar. I teorin kan ADSL + – tekniken uppnå hastigheter på upp till 24Mbps. Men i själva verket kommer de hastigheter du får att bli lägre, och ibland ganska lite lägre än detta – främst dikteras av hur långt från utbyte eller skåp ditt hus är, och ett antal andra faktorer. ADSL är en äldre kopparteknik som fortfarande finns på vissa utbyten, och har en teoretisk toppfart på 8Mbps.
VDSL

VDSL är en mycket snabbare typ av bredband som löper längs samma kopparlinjer som ADSL. Det är dock endast tillgängligt upp till ca 1km från utbytet, och är inte lika vänligt med störningar och hicka som ADSL är. Det är därför VDSL kan gå upp till 70Mbps, men faktiska hastigheter är lägre, särskilt längre bort från skåpet. Om du inte kan få minst 15Mbps på VDSL, så är du bättre på ADSL2+ ändå.
UFB / FIBER

UFB, ultrasnabbt bredband, är ett mycket bättre bredband-eftersom det använder glasfiberkabel istället för koppar, spelar det ingen roll hur långt bort från utbytet eller skåpet du är, och det är mycket mindre sannolikt att drabbas av störningar. Den största begränsningen av UFB-hastigheter är den bandbredd som finns tillgänglig på den tjänst du försöker komma åt – t.ex. hos en videoleverantör, en nedladdningsserver eller webbplats. Dessa tjänster har alla en gräns för hur snabbt de kan skicka information till din dator, och ofta är det mycket mindre än vad din linje kan. Men eftersom UFB har så mycket mer ADSL Bredband bandbredd kan du göra massor av saker samtidigt, allt i full fart!

Om du vill veta vad internet hastighet jargong alla medel, klicka här.

Lita på att vi håller upp den goda kampen genom att göra allt vi kan för att ge dig snabbast möjliga internet. Om du vill ha blixtsnabbt internet, besök vår planeringssida här, kolla din adress och se vilken smak av Orcon bredband som finns på ditt hus!